Stredná odborná škola technická a ekonomická Jozefa Szakkayho -
Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola, Grešákova 1, Košice

Erasmus+

Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. 

Az Erasmus+ három fő célkitűzést szolgál:
– támogatja az egyének külföldi tanulási lehetőségeit az EU-n belül és kívül;
– oktatási intézmények, ifjúsági szervezetek, vállalkozások, helyi és regionális közintézmények és NGO-k közötti partnerségekhez nyújt támogatást;
– az oktatás, képzés és ifjúsági szakma korszerűsítését szolgáló – az innovációt, a vállalkozó szellemet és a foglalkoztathatóságot ösztönző – reformokhoz nyújt támogatást.
Az Erasmus+ program indulásakor közel hatmillió fiatal van munka nélkül az EU-ban. Ugyanakkor több mint 2 millió állás van betöltetlenül, és a munkáltatók egyharmada saját bevallása szerint nehezen talál megfelelő képzettségű munkaerőt. Mindez jelentős készséghiányt jelez Európában.
Az Erasmus+ úgy próbálja orvosolni ezt a hiányt, hogy külföldi tanulási, képzési és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít a résztvevőknek.
Ezzel párhuzamosan javítja az európai oktatási, szakképzési és ifjúságtámogatási rendszer minőségét is, elősegítve az oktatási szakemberek és ifjú munkavállalók szakmai fejlődését, valamint az oktatás és a munka világa közötti szorosabb együttműködést.
A kassai Ipariban nagyon fontosnak tartjuk a diákok külföldi szakmai képzését. Ezen az éven a harmadikos mechatronikusaink háromhetes olaszországi Erasmus szakképzésben vettek részt a festői Emilia-Romagna régióban, a Bologna melletti Ozzano dell’Emiliában.

Ha tetszett Önnek ez a bejegyzés, itt megoszthatja ismerőseivel.