Stredná odborná škola technická a ekonomická Jozefa Szakkayho -
Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola, Grešákova 1, Košice

E-könyv

150. évforduló - diákműsor prezentáció

Nagyné Fülöp Dóra

Sokak kérésére tesszük pdf formátumban letölthetővé a 150. évfordulóra készült diákelőadás aláfestő prezentációját, amely az Akkor és most emlékkönyve, felidézve a múltat és bemutatva a jelent…

Külön köszönet a FORRÁSokért:

Ing. Pulen Lajos egykori igazgatónknak, akinek a könyveiből az információkat feldolgoztuk.

Ing. Pál Tibor egykori tanárunknak, aki nagymennyiségű elektronikus fotodokumentációt hagyott ránk.

Továbbá köszönjük Kővágó Tamás (1970, energetika)
és Pekárovics Anett (1998, kereskedelmi akadémia)
értékes személyes fotóit.

A kassai ipari (e-könyv) 2. kiadás

Szaszák György

E könyv tíz éve jelent meg először nyomtatásban. Lapjain egykori diákok idézik fel a múltat, emlékeznek iparista diákéveikre, arra a szellemiségre, amely meghatározó volt sorsuk, emberi és szakmai fejlődésük szempontjából egyaránt. Az iskola fennállásának 150. évfordulóján, a Rákóczi Szövetség jóvoltából és támogatásával szeretnénk újra eljuttatni a kiadványt az érdeklődőkhöz. A nyilatkozók közül néhányan: Boda Pál, Gyüre Lajos, Kolár Péter, Kováts Miklós, Pintér Róbert, Kulcsár Ferenc sajnos már nincsenek közöttünk, így a jubileum alkalmából szavaikat felidézve őrizzük emléküket.

Kedves Olvasó! Fogadja szertettel a könyvet, amely tisztelgés és főhajtás a nagy múltú, patinás, örökifjú IPARISKOLA és a mindenkori IPARISTÁK előtt!

A kassai ipari (e-könyv)

Szaszák György

Mindig is kíváncsi voltam, hogy a Kárpát-medence legrégebbi magyar ipariskolájának – mely a köznyelvben nemes egyszerűséggel kassai ipariként vált híressé – vajon mi lehet a titka. Most, hogy a Szakkay József Szakközépiskola igazgatónőjének felkérésére módomban állt felkeresni az alma mater egykori növendékei közül jó néhányat, megtudhattam tőlük, hogy miért is tekintik élesztő tégelyüknek ezt a nagy múltú oktatási intézményt.