Stredná odborná škola technická a ekonomická Jozefa Szakkayho -
Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola, Grešákova 1, Košice

Vállalkozói képességek fejlesztése nemzetközi partnerségben

Iskolánk részt vesz egy olyan nemzetközi partneri együttműködésben, amelyben az iskolák diákjai modellezik egy vállalkozás létrehozását.

A projektben iskolánkon kívül egy nagyváradi, egy szolnoki és egy kassai (ki kell törölni a megfelelőt) technikum vesz részt. A pályázatot a budapesti székhelyű Expanzió Kft. nyerte el a magyarországi Erasmus+ pályázatokat kezelő Tempus Közalapítványnál.

A három iskola 3-3 diákcsoportja egy 7 lépéses folyamatban vesz részt, melynek során áttekintik a vállalkozás-indítás lépéseit, a vállalkozási ötlet kialakításától a piackutatáson át az üzleti terv elkészítéséig. Tanáraik mentorként támogatják őket a tanórai foglalkozásokon kívül is.

A pályázat lezárásaként a 9 diákcsoport online bemutatót tart a kidolgozott üzleti terveikből, melynek során szakmai zsűri díjazza a legjobbnak ítélt üzleti tervet, előadást. Tekintettel a járványhelyzetre, a teljes pályázat online együttműködéssel zajlik.

A pályázat célja nemcsak az, hogy a diákok vállalkozói kompetenciái fejlődjenek, hanem annak vizsgálata is, hogy milyen módon tudják támogatni egymást nemzetközi partnerségben az iskolák, és a mentorként résztvevő oktatók, milyen módon lehet megosztani a jó gyakorlatokat.

A projekt nyelve magyar, amely a Kárpát-medencében megkönnyíti a diákok és a mentorok kommunikációját is.

Ha tetszett Önnek ez a bejegyzés, itt megoszthatja ismerőseivel.